JANA PENDAPATAN DARI HANDPHONE ANDA

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Pengikut

TOK GURU KAWE
KAWE BLOGGER PAS

Jumaat, 12 Mac 2010

PAKATAN RAKYAT LEBIH BAIK DARI UMNONGOK!!!


SEBERANG JAYA, 13 Mac: Rakyat digesa memandang ke hadapan bersama Pakatan Rakyat untuk memajukan negara kerana empat buah negeri yang diterajui selepas menang pada pilihan raya umum lalu menunjukkan prestasi dan mampu melakukan yang lebih baik daripada Barisan Nasional (BN), kata Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Tegasnya, BN nampak sahaja selesa mentadbir tetapi sebaliknya diseliputi keresahan dalaman apabila berbagai isu melanda.

"Rakyat kena pandang ke hadapan bersama Pakatan Rakyat, usah lagi bersama BN yang nyata lemah dalam pentadbiran. Nampak saja selesa tapi penuh dengan resah dan musibah, " terangnya dengan diiringi laungan reformasi dan Allahu Akbar.

Menurutnya, pilihan raya umum yang dijangkakan berlaku dua tahun lagi memerlukan perubahan yang lebih luas supaya Pakatan Rakyat tidak lagi menjadi pembangkang.

Namun, katanya bagi memastikan kuasa BN mantap, mereka akan berusaha melaksanakan program pendekatan seiras dengan apa yang dibuat menerusi Pakatan Rakyat kerana pendekatan BN yang lalu tidak lagi releven dan menjadi bahan ditertawakan rakyat.

Sehubungan itu, tambah Ahli Parlimen Permatang Pauh itu, BN sepatutnya akur dengan kehendak rakyat yang telah menyatakan sokongan padu kepada Pakatan Rakyat di setiap pilihanr aya kecil yang diadakan sepanjang tahun 2009.

"Prestasi Pakatan Rakyat memang tinggi pada masa ini manakala nama Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak kini menjunam teruk. Itulah yang menggerunkan Umno dan BN, " jelasnya.

Justeru, beliau meminta rakyat melihat apa yang terjadi kepada kes Altantuya, pembelian kapal selam, kehilangan enjin jet, gejala rasuah, masalah dadah, moral remaja dan seumpamanya yang semua tidak dapat diselesaikan oleh pemerintahan BN.

Menurutnya, kepimpinan BN yang ada hanya pandai bercakap tetapi tidak pula bijak bagi menanganinya dengan baik kerana mereka lebih gemar bersandiwara, suka menipu dan bercakap bohong.

“Maka, rakyat yang mempunyai kuasa mutlak kena bekerja untuk menghindarkan BN daripada terus menjahanamkan negara ini.

"Jika rakyat tidak mahu melihat negara ini hancur ekoran ketidakcekapan pemerintahan, tiada jalan lain mereka hanya perlu memangkah parti dalam gabungan Pakatan Rakyat di samping berdoa mengikut agama masing-masing. Mudah-mudahan apa yang terjadi dapat diselamatkan," katanya lagi.

Sumber : Harakah Daily

ANOK-GADING : APA JUA OMOKAN YANG DILAUNGKAN OLEH PUAK UMNONGOK TERHADAP PAKATAN RAKYAT TIDAK SAMA SEKALI MEMBERIKAN KESAN TERHADAP KEPERCAYAAN RAKYAT TERHADAP PAKATAN RAKYAT...

JIKA HENDAK DIBANDINGKAN ANTARA PAKATAN RAKYAT DAN UMNONGOK DALAM MEMERINTAH NEGERI RASANYA BAGAIKAN LANGIT DENGAN BUMI...PAKATAN RAKYAT JELAS MENGAMALKAN KONSEP MELETAKKAN KEPENTINGAN RAKYAT SEBAGAI KEUTAMAAN MANAKALA UMNONGOK HANYA 'JUARA' SLOGAN 'RAKYAT DIDAHULUKAN PERCAPAIAN DIUTAMAKAN' NAMUN HAKIKATNYA MEREKA HANYA MENGUTAMAKAN KEPENTINGAN PRIBADI DAN KAUM KERABAT MEREKA SAHAJA...

INI BUKAN HANYA TUDUHANN YANG TIDAK BERASAS...SELAMA LEBIH 50 TAHUN MEMERINTAH NEGERI DAN NEGARA KITA BOLEH SAKSIKAN SENDIRI BAGAIMANA UMNONGOK HANYA MENJADIKAN JAWATAN DAN KEDUDUKAN MEREKA UNTUK MENGKAYAKAN DIRI MEREKA DAN JUGA KAUM KERABAT MEREKA SENDIRI..RAKYAT???HANYA AKAN DIPEDULI APABILA PILIHANRAYA MENJELANG TIBA ATAU KETIKA MEREKA CUBA MERAIH POPULARITI DEMI MENGEKALKAN KEDUDUKAN MEREKA SAHAJA..

DAN KINI KEHADIRAN PAKATAN RAKYAT NYATA MEMBERI NAFAS BARU KEPADA RAKYAT YANG SUDAH SEKIAN LAMA MENGHARAPKAN PEMERINTAH YANG MAMPU MEMBELA NASIB MEREKA...PILIHANRAYA UMUM KE-13 NANTI DIHARAPKAN MAMPU MENGHADIRKAN SESUATU YANG AKAN MENGUBAH SISTEM PEMERINTAHAN NEGARA SEKALIGUS MEMWUJUDKAN PEMERINTAHAN YANG LEBIH TELUS DAN ADIL....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan